P rendszám kiváltásának, igénylésének feltételei, P rendszám ügyintézése!

IP rendszám kiváltás, igénylés, ügyintézés Budapesten

P betűjelű ideiglenes rendszámtáblát azon gépjárművekre kell kiadni a hatóságnak, amelyek Magyarországon még forgalomba nem helyeztek, vagy ideiglenesen kivontak, avagy állandó rendszámmal történő közlekedés valamely okból nem lehetséges: 

 1. Kísérlet vagy kipróbálás céljából üzemeltetett járműre
 2. P rendszám más néven Próba rendszám
 3. Csak arra jogosult gazdálkodó szervezetek igényelheti, amelynek cégkivonatában szerepel főtevékenységnek a 4511, 4519 TEOR kód, azaz személy és könnyű gépjármű kereskedelem vagy egyéb gépjármű kereskedelem, mint főtevékenység
 4. Mellék tevékenységre a 4520 TEOR kódra is igényelhető, azaz gépjárműjavítás és karbantartás (NKH tevékenység igazolás mellett)
 5. P rendszám esetén indítási naplót kell vezetni szigorú feltételek mellett
 6. P rendszámhoz kötelező biztosítással kell rendelkezni melynek 2021.07.01-től a díja 234.000 Ft ez a legolcsóbb a Generali Biztosító Zrt.-nél ennek befizetéséről szóló igazolás csekk vagy nyugta megléte is kötelező! (Ennek megkötésére van nálunk lehetőség, aktuális biztosítási ajánlatért keressen minket.)
 7. P rendszám korlátozások alól mentesíthető, mint például személy, teher illetve vontatás korlátozása alól mentesíthető illetve európai unióba is lehet használni. (ezen feloldásokban tudunk segíteni, hogy biztosan megkapja)
 8. P rendszám költsége 38.000 Ft
 9. P rendszám igénylése, kiváltása, ügyintézési díja 20.000 Ft (feloldásokkal együtt)
 10. 3 hónapnál nem régebbi eredeti közjegyző által hitelesített cégbírósági cégkivonat szükséges, eredeti aláírási címpéldány ügyvédi szárazbélyegzővel ellátott vagy közjegyző által hitelesített az eljárás során
 11. P rendszám kiváltásához hívjon bizalommal: 0630/339-00-18

P rendszámmal kapcsolatban oszlassunk el néhány tévhitet!

A P rendszám nem átruházható, nem eladható, nem bérbe adható! Csak olyan cégek, egyéni vállalkozók és intézmények igényelhetik, kiknek fő tevékenységi köre a gépjármű kereskedelem, gépjárműjavítás és/vagy a gépjárműgyártás. Olyan forgalomból kivont járműre lehet felszerelni, amely a közúti közlekedésre megfelelő állapotban van. Éves biztosítással kell rendelkezni a rendszámra!

Mégis akkor hol szokott hiba fellépni?!

Ahogy a 138/2011. (VII. 19.) Korm. rendelet 1. §-ának 2 bekezdése is kimondja:
„A P betűjelű ideiglenes rendszámtáblával ellátott jármű használata az ideiglenes forgalomban tartási engedély jogosítottján vagy a vele munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személyen kívül másnak nem engedhető át.”

P rendszámot csak olyan gazdálkodó szervezet használhatja jogszerűen, aki arra jogosult illetve engedéllyel bír. A P rendszám nem átadható, nem eladható nem értékesíthető tovább és bérbe se adható!

Ne legyen áldozat!

Csak saját gazdálkodó szervezetre, azaz saját cégre illetve egyéni vállalkozására igényeljen P rendszámot (mi segítünk), ne vásároljon más cégektől olcsóbbnak "tűnő" rendszámot hisz súlyos büntetés jár érte, mint az eladónak, mint a vevőnek! Maga a P rendszám bérlése is bűncselekmény, amiért a bérlőt is bünteti a hatóság! Mivel 3. személynek nem átadható a rendszám használati joga a meghatalmazás, megbízási szerződés ilyen esetekben nem elfogadható.

Mi a megoldás?

A megoldás egyszerű, ha önnek van saját cége illetve egyéni vállalkozása mely tartalmazza a P rendszámhoz való jogosultságot, akkor ne vásároljon illegálisan rendszámot! Bízzon meg minket, ha jogtiszta P rendszámot szeretne igényelni éves kötelező biztosítással és az összes feloldással!

P rendszám kiváltása, igénylése!
Bízza ránk ügyeit! Hívjon bizalommal 0630/339-00-18

p-rendszam.hu nyitvatartás

Letöltések:
 1. Meghatalmazás átíráshoz
 2. Adás-vételi szerződés
 3. Üzembentartói szerződés
 4. Kétnyelvű adásvételi szerződés - Angol
 5. Kétnyelvű adásvételi szerződés - Német
 6. Kétnyelvű adásvételi szerződés - Olasz
 7. Kétnyelvű adásvételi szerződés - Francia
 8. Üzembentartói jog felmondó